На Хмельниччині взялися перевіряти, чи не перебувають неповнолітні після 22:00

З метою попередження вчинення протиправних діянь як з боку дітей, так і стосовно них, дотримання батьками відповідальності за виховання та розвиток дітей під час літніх канікул, ювенальною поліцейською Альбіною Кішан спільно з поліцейським офіцером Ямпільської громади, що на Хмельниччині, Олегом Палигою було проведено профілактичне відпрацювання громади у вечірній час.

Поліцейські в черговий раз нагадують батькам, відповідно до законодавства України про охорону та захист прав дитини встановлено відповідальність за факти перебування дітей без супроводу дорослих у вечірній час у громадських місцях.

Тобто, неповнолітнім до 16-річного віку заборонено з 22:00 до 06:00 перебувати без супроводу батьків або осіб, які їх замінюють у громадських місцях та розважальних закладах, а також з урахуванням встановленого часу комендантської години.

«У разі виявлення дитини в розважальному закладі чи в громадських місцях (парки, вулиці, території шкіл та дитячих садків, дитячі та спортивні майданчики, бари, дискотеки, магазини з алкогольною продукцією тощо) у нічний час, буде притягнуто до адміністративної відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків. Пам’ятайте, що безпека наших дітей залежить тільки від нас самих», — наголошує Ювенальна поліція Хмельницької області.

Джерело: denzadnem.com.ua