Вчені назвали п’ять продуктів, які покращують когнітивні здібності
Омега-3 жирні кислоти покращують пам'ять та стимулюють мозковий кровообіг.
З віком когнітивні здібності людини починають знижуватися. Вчені назвали п'ять продуктів, які допоможуть покращити стан мозку.
Велика кількість омега-3 жирних кислот, що сприяють нормальному функціонуванню мозку, міститься в горіхах і лляному насінні.
Особливо рекомендується вживати волоські горіхи, мигдаль і насіння, тому що в їх складі багато вітаміну Е і магнію, який значно знижує ризик виникнення хвороби Альцгеймера.
Жирні сорти риби, такі як тунець, скумбрія, лосось, оселедець та сардини є джерелом омега-3 жирних кислот. Вони покращують пам'ять та стимулюють мозковий кровообіг. Також ці сполуки формують захисні мембрани навколо клітин сірої речовини, щоб не пошкоджували шкідливі вільні радикали.
М'ясо птиці містить якісний білок. Він стимулює виділення нейромедіаторів дофаміну та норадреналіну, які регулюють рівень стресу та впливають на виникнення реакції «бий або біжи».
Цілісні зерна багаті відразу на кілька вітамінів групи B. Вони запобігають запаленню і захищають життєво важливі когнітивні функції.
Йогурти та інші кисломолочні продукти, потрапляючи в кишечник, приносять із собою біфідобактерії, які регулюють роботу даного органу, нормалізуючи процес травлення їжі. Також вони знижують почуття тривоги і упорядковують настрій.