Що приготувати з помідорів: 5 простих і оригінальних рецептів

Соковиті помідори – один із найпопулярніших овочів у світі. Без нього неможливо уявити багато перших страв, гарнірів, соусу і навіть десертів. Томати надають страві легкої овочевої кислинки, а також можуть придбати солодкий смак після обробки.  

Що приготувати з помідорів: в'ялені помідори

В'ялені помідори дуже популярні в Італії. Цей спосіб приготування максимально розкриває смак помідорів, роблячи його вишуканим. В'ялені помідори додають у салати, використовують як начинку для пирогів або просто їдять із хлібом. Для в'ялення використовують овальні помідори "вершки" і видаляють м'якоть із насінням (але за бажанням м'якоть можна залишити).

  • Помідори – 600 г.
  • Оливкова олія нерафінована – 100г.
  • сіль
  • цукор.
  • Сухий розмарин.
  • Часник – 2 зубчики.

М'ясисті помідори розрізати на четвертинки, видалити м'якоть із насінням. Викласти на лист з пергаментом. Усі помідори злегка посолити. Якщо сорт несолодкий, то трохи присипати цукром. Поставити в розігріту до 130 градусів духовку та залишити на 6-8 годин. З помідорів повинна виділитися вся волога. Періодично відкривати дверцята духовки та випускати пару.

У підготовлену банку влити на дно трохи оливкової олії, додати кілька гілочок розмарину та пару тонких шматочків часнику. Викласти шар в'ялених томатів. Потім знову покласти розмарин і часник та шар томатів. Заповнити банку до кінця і влити решту оливкової олії. Закрити кришкою. Зберігати 6 місяців. Томати будуть готові за 2 тижні.

Що приготувати на вечерю з помідорів: фаршировані помідори

Фарширувати помідори можна будь-якою начинкою до смаку: бринзою, крабовими паличками, фаршем з рисом або курячою грудинкою. За бажання таку страву можна запекти, як фаршировані перці.

  • Помідори – 4 шт.
  • Варені яйця – 2 шт.
  • Твердий сир – 120 г.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Петрушка для прикраси.

Сир та яйця натерти на великій тертці, часник на дрібній. Додати майонез, перемішати, посолити до смаку. З|із| помідорів зрізати верхівку і вискоблити м'якоть ложкою. Викласти начинку в помідори та прикрасити петрушкою.

Страви з помідорів: томатний суп

В Україні томатні супи обов'язково готуються на жирному бульйоні наваристому і мають багато компонентів: борщ, розсольник, солянка. Проте суп із помідорів сам по собі дуже легкий та простий у приготуванні. Розповідаємо, як приготувати томатний суп із фрикадельками чи з макаронами.