Фарширована куряча грудка з беконом у духовці: рецепт святкової страви

Святкове блюдо ресторанного рівня, з приготуванням якого справиться кожен. Куряче філе відмінно підходить для експериментів із різними начинками. 

складові

  • 55 г коричневого цукру;
  • 1 чайна ложка солодкої паприки;
  • 6 філе курячої грудки;
  • 12 скибочок бекону.

Журавлинна начинка:

  • 25 г (1/2 склянки) панірувальних сухарів;
  • 40 г (1/4 склянки) сушених журавлин, крупно нарізаних;
  • 40 г (1/4 склянки) цілих ядер фісташок, крупно нарізаних;
  • 1/4 склянки нарізаного свіжого листя петрушки;
  • 2 столові ложки нарізаного свіжого листя шавлії;
  • 50 г вершкового масла|мастила|, розтопленого.

Приготування

Крок 1.  Розігрійте духовку до 200 °C/180 °C з конвекцією. Застеліть лист папером для випічки. Змішайте коричневий цукор та паприку у невеликій мисці.

Крок 2. Для приготування начинки змішайте в мисці панірувальні сухарі, журавлину, фісташки, петрушку, шавлію та топлену олію до однорідної маси.

Крок 3. За допомогою невеликого гострого ножа зробіть у кожній курячій грудці глибокий горизонтальний надріз, щоб вийшла кишеня (не прорізайте її до кінця). Заповніть журавлинною сумішшю.

Крок 4. Оберніть кожну курячу грудку двома шматочками бекону і покладіть на застелений папером лист. Посипте зверху цукром. Запікайте 30 хвилин або до повної готовності курки.

Примітка: журавлину можна замінити курагою або родзинками, а фісташки – волоськими горіхами або горіхами пекан.

Джерело