Ці продукти змушують вас більше їсти та набирати вагу
Насичена смаками солона, солодка та жирна їжа подобається всім. Дієтологи стверджують, що вона зроблена саме так, щоб людям хотілося її з'їсти якнайбільше, незважаючи на шкоду організму. Дізнайтеся, які продукти є найгіршими для споживання, тому що викликають бажання їсти більше, змушуючи вас набирати вагу.
Картопля фрі, газування
Це висококалорійні харчові продукти з високим вмістом цукру, солі та насичених жирів, що зазнали гіперобробки. Такі продукти, як газовані солодкі напої, хот-доги, картопля фрі, заморожена піца, пончики та інший фаст-фуд – дуже смачні та насичені, викликають миттєве бажання з'їсти їх у великих кількостях, але не варто забувати, що ця їжа дуже шкідлива і тільки сприяє набору ваги. Звичайно, іноді можна дозволити собі насолодитися цими продуктами, але не зловживати.
Макарони, білий хліб та інші рафіновані вуглеводи
З'ївши тарілку пластівців на ранок, або макаронів на обід, через короткий проміжок часу захочеться ще. Рафіновані вуглеводи не вгамовують голод надовго, оскільки у них не вистачає клітковини. А пластівці ще й покриті цукром, який впливає на підвищення цукру у крові. Таку їжу хочеться їсти якнайбільше і отримувати задоволення від смаку, що у висновку призведе до зайвих калорій та вісцерального жиру.
Цукерки та морозиво
Шоколадки, карамельки, желейні цукерки і т.д., вони безперечно викликають бажання їсти їх більше. Деякі виготовлені з кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози можуть бути найгіршими для споживання, якщо ви турбуєтеся про свою вагу. Деякі дослідження показали, що споживання фруктози викликає резистентність до лептину та сприяє розвитку ожиріння. Лептин – це гормон, який пригнічує апетит чи збільшує споживання енергії організмом. Стійкість до лептину викликає почуття постійного голоду, навіть якщо споживається достатня кількість їжі. В одному дослідженні щури, яких годували дієтою з високим вмістом фруктози, розвинули стійкість до лептину. Потім, коли їх перевели на дієту з високим вмістом жиру, вони продовжували переїдати і страждали на ожиріння порівняно з щурами, яких годували без фруктози,
Чіпси
Ці солоні закуски бажають з'їсти всю упаковку до кінця. Вони мають різні смаки, які кожен може знайти собі до душі. Ці спеції у чіпсах викликають короткочасний викид ендорфінів у нашому тілі, а коли вони спадають, ми знову бажаємо цього відчуття, тому їмо більше. Також вони містять глутамат натрію – підсилювач смаку, який надає пікантного смаку, він стимулює рецептори глутамату в смакових рецепторах.