Чізкейк з сиром: 3 рецепти без випічки

Боїшся мати справу з випічкою? Це не дуже вагома причина зовсім не братися за десерти, адже багато смачних солодощів ти можеш приготувати взагалі без тіста. Ми пропонуємо тобі 3 найпростіші рецепти найсмачнішого чізкейку на основі печива, які може приготувати навіть кулінар-початківець!

1. Рецепт чізкейку з печива

Інгредієнти:

  • пісочне печиво – 400 г
  • вершкове масло – 150 г
  • сир – 700 г
  • вершки – 400 мл
  • цукор – 200 г
  • желатин – 40 г
  • ванілін – за смаком

Як готувати:

  1. Подрібніть печиво за допомогою блендера і змішайте з м'яким вершковим маслом.
  2. Застели форму харчовою плівкою і виклади в неї «тісто» з печива та олії. Розподіли його по дну і вирівняй поверхню.
  3. Желатин залий водою (70 мл) і залиши до набухання.
  4. Перетри творог через сито.
  5. Збий вершки з цукром, додай до них ванілін та сир.
  6. Розігрій на слабкому вогні желатин (але в жодному разі не доводь до кипіння) і простеж, щоб він повністю розчинився. Застуди його.
  7. З'єднуй сирну масу з желатином і перемішай.
  8. Виклади начинку на основу з печива та залиш у холодильнику на 2-3 години.

Класичний рецепт можна модифікувати безліччю різних способів, причому як додаючи додаткові продукти до тесту, так і до начинки.

2. Мигдальний чізкейк без випічки

Інгредієнти:

  • печиво – 250 г
  • вершкове масло – 125 г
  • мигдаль – 50 г
  • желатин – 2 ч.л. л.
  • м'який сир – 250 г
  • цукор – 3/4 ст
  • вершки – 300 мл

Як готувати:

  1. Подрібніть в блендері мигдаль, печиво і з'єднайте їх з підтопленим вершковим маслом.
  2. Ретельно розподіли основу по периметру форми та дай їй постояти в холодильнику 20 хвилин.
  3. Розведи желатин на водяній бані у 2-х столових ложках води, постійно помішуючи. Дай йому трохи охолонути.
  4. Перемішай сир з цукром, додай туди вершки та желатин.
  5. Виклади начинку на готову основу та помісти десерт у холодильник на ніч.

3. Чізкейк із персиками

Інгредієнти:

  • печиво пісочне – 130 г
  • масло вершкове – 70 г
  • сир – 500 г
  • вершки – 100 мл
  • цукор – 2 ст.
  • яйця – 2 шт.
  • сік лимона – 2 ст.
  • вода – 200 мл
  • персики – 3-4 шт.

Як готувати:

  1. Повторіть ті ж маніпуляції, що і в минулих двох рецептах, щоб отримати основу пирога.
  2. Сир змішай з яйцями, лимонним соком, цукром, вершками і повільно зби міксером.
  3. Вилий начинку на підготовлений корж і відправте десерт в духовку на 40 хвилин при 160°С. Потім дістань його, дай охолонути і помісти в холодильник на 3:00.
  4. Закип'ятіть воду з додаванням цукру.
  5. Наріж персики на тонкі півкільця і вари в сиропі близько 5 хвилин. Застуди і прикрась сирний пиріг.