Чізкейк з сиром: 3 рецепти без випічки
Боїшся мати справу з випічкою? Це не дуже вагома причина зовсім не братися за десерти, адже багато смачних солодощів ти можеш приготувати взагалі без тіста. Ми пропонуємо тобі 3 найпростіші рецепти найсмачнішого чізкейку на основі печива, які може приготувати навіть кулінар-початківець!
1. Рецепт чізкейку з печива
Інгредієнти:
- пісочне печиво – 400 г
- вершкове масло – 150 г
- сир – 700 г
- вершки – 400 мл
- цукор – 200 г
- желатин – 40 г
- ванілін – за смаком
Як готувати:
- Подрібніть печиво за допомогою блендера і змішайте з м'яким вершковим маслом.
- Застели форму харчовою плівкою і виклади в неї «тісто» з печива та олії. Розподіли його по дну і вирівняй поверхню.
- Желатин залий водою (70 мл) і залиши до набухання.
- Перетри творог через сито.
- Збий вершки з цукром, додай до них ванілін та сир.
- Розігрій на слабкому вогні желатин (але в жодному разі не доводь до кипіння) і простеж, щоб він повністю розчинився. Застуди його.
- З'єднуй сирну масу з желатином і перемішай.
- Виклади начинку на основу з печива та залиш у холодильнику на 2-3 години.
Класичний рецепт можна модифікувати безліччю різних способів, причому як додаючи додаткові продукти до тесту, так і до начинки.
2. Мигдальний чізкейк без випічки
Інгредієнти:
- печиво – 250 г
- вершкове масло – 125 г
- мигдаль – 50 г
- желатин – 2 ч.л. л.
- м'який сир – 250 г
- цукор – 3/4 ст
- вершки – 300 мл
Як готувати:
- Подрібніть в блендері мигдаль, печиво і з'єднайте їх з підтопленим вершковим маслом.
- Ретельно розподіли основу по периметру форми та дай їй постояти в холодильнику 20 хвилин.
- Розведи желатин на водяній бані у 2-х столових ложках води, постійно помішуючи. Дай йому трохи охолонути.
- Перемішай сир з цукром, додай туди вершки та желатин.
- Виклади начинку на готову основу та помісти десерт у холодильник на ніч.
3. Чізкейк із персиками
Інгредієнти:
- печиво пісочне – 130 г
- масло вершкове – 70 г
- сир – 500 г
- вершки – 100 мл
- цукор – 2 ст.
- яйця – 2 шт.
- сік лимона – 2 ст.
- вода – 200 мл
- персики – 3-4 шт.
Як готувати:
- Повторіть ті ж маніпуляції, що і в минулих двох рецептах, щоб отримати основу пирога.
- Сир змішай з яйцями, лимонним соком, цукром, вершками і повільно зби міксером.
- Вилий начинку на підготовлений корж і відправте десерт в духовку на 40 хвилин при 160°С. Потім дістань його, дай охолонути і помісти в холодильник на 3:00.
- Закип'ятіть воду з додаванням цукру.
- Наріж персики на тонкі півкільця і вари в сиропі близько 5 хвилин. Застуди і прикрась сирний пиріг.