Як приготувати сирники з топленого сиру
Рецепт дуже простий:
- 300 г вже віджатого (!) сиру з топленого молока
- 1 жовток (або перемішайте і візьміть пів-яйця, або зробіть подвійну закладку і візьміть ціле)
- 25 г цукру
- 25 г борошна (велика ложка з гіркою)
І ще стільки ж борошна знадобиться на підпил.
Змішати сир, яйце та цукор виделкою, додати борошно, ще раз перемішати. Викладати на дошку або стіл, на яких вже є мука. Сформувати «ковбаску» та нарізати ножем, і вже за допомогою тупої частини ножа сформувати сирники.
Обсмажити з двох сторін до рум'яної скоринки, потім запікати в духовці. Або досмажити ще одного разу з обох боків вже під кришкою. В останньому випадку не робіть вироби дуже товстими — вони повинні просмажитись.
Подаємо з тим, що ми любимо, — сметаною, або варенням, або згущеним молоком.
Мені більше подобається зі сметаною також із топленого молока. Втім, цей рецепт можна використовувати і для будь-якого звичайного сиру.