Опалювальний сезон стартував ще у чотирьох громадах Хмельниччини

Десь – частково, десь – повноцінно почали подавати опалення у громадах Хмельниччини. Нагадаємо, вчора в обласному центрі запрацювали малі котельні, щоб подавати тепло у дитячі садки та стаціонари медичних закладів.

В лікувальні та навчальні заклади почали подавати тепло вчора, 14 жовтня, у Красилівській громаді.

Повноцінний опалювальний сезон стартував у Старокостянтинові. За інформацією директора КП “Тепловик”, до кінця дня 15 жовтня з теплом мають бути всі абоненти.

Також всі абоненти мають отримати тепло сьогодні у Старосинявській громаді.

У Славуті до початку опалювального сезону готуються вже кілька днів, проте, чи будуть мешканці громади з теплом і коли – невідомо, адже станом на вересень вони боргують комунальникам близько 23,5 мільйона гривень. Тож старт опалювального сезону у Славуті напряму залежить від того, чи почнуть мешканці громади гасити борги, чи ні.

Чималі борги за теплопостачання мають також мешканці Кам’янця-Подільського. За інформацією КП “Міськтепловоденергія” станом на кінець вересня мешканці міста заборгували майже 65 мільйонів гривень. Комунальники зазначають, що, попри те, що тарифи від початку війни не змінюються, сума боргу за тепло з кожним роком зростає.

Окрім боргів населення, маємо й чималу заборгованість з різниці між економічно обгрунтованим та нині діючим тарифом. Компенсувати її теплопостачальним підприємствам мали б із державного бюджету. Але ці зобов’язання, на жаль, поки не виконуються. А сума цієї заборгованості становить вже 301,5 млн грн, – повідомили у комунальному підприємстві.



Джерело: podillyanews.com