Американське подружжя, яке біжить марафон до лінії фронту, відвідало Хмельницький

Підтримка України! Саме з цією метою від кордону України з Румунією до лінії фронту на сході нашої держави, а це близько 1200 км і п’ять марафонських дистанцій на тиждень, біжить супермарафоном подружжя з США Тайлер і Нікі Чей, яке бере участь у марафоні “Don’t Can’t for Ukraine” («Ні… Можу… заради України!»). Разом з ними на велосипеді цю саму відстань долає американець Раян Біртчер. Проєкт підтримує капеланський батальйон “Маріуполь”.

Вчора на маршруті Тернопіль – Хмельницький – Вінниця – Умань – Кропивницький – Кривий Ріг – Дніпро – Запоріжжя марафонці досягли Хмельницького. Попри різні осінні погодні умови, подружжя здолало вже понад 400 км з початкового пункту на кордоні Румунії. Завершити свій забіг планують у Запоріжжі.

Ми не можемо битися у вашій битві, не можемо розв’язати ваші проблеми. Але ми можемо бути з вами у найскладніший час. Я знаю, що ви всі дуже втомились і я хочу вас надихнути, щоб ви продовжували йти вперед. Я знаю, що ви виграєте цю війну, – прокоментував журналістам Суспільного велосипедист Раян Біртчер.

В нас був чудовий досвід спілкування з людьми в різних містах. Куди б ми не забігали – люди нас приймали із дуже відкритим серцем. В Тернополі ми поїхали відвідати один зі шпиталів. Там я зустріла матір пораненого солдата. Ця жінка підійшла до мене, була дуже люб’язною зі мною і відчула, що мої руки були дуже холодними. Вона зняла з себе куртку і віддала мені, – розповіла бігунка Нікі Чей.

На майдані Незалежності у Хмельницькому з марафонцями зустрілася голова обласної ради. Користуючись нагодою, Віолета Лабазюк звернулася до подружжя: 

“Хочу висловити слова вдячності партнеру нашої держави – Сполученим Штатам Америки, завдяки якому за роки неоголошеної війни ми відчуваємо постійну підтримку”.

На знак подяки та на згадку про Хмельниччину Віолета Лабазюк вручила марафонцям сувеніри та зазначила, що за традицією усіх міжнародних партнерів ми запрошуємо святкувати нашу перемогу на Хмельниччині.

Фото: Хмельницька обласна рада

Подальший маршрут марафону не розголошується з міркувань приватності та безпеки.



Джерело: podillyanews.com