Пекуча та смачна: як на зиму закрити аджику без оцту
Якщо прагнете порадувати себе та близьких смачною та корисною заготівкою на зиму, приготуйте ароматну аджику з яблуками, яка порадує вас яскравим смаком і насиченим ароматом.
Відсутність оцту дозволяє зберегти максимум вітамінів і натуральний смак овочів. Ця універсальна приправа ідеально підійде до м’яса, риби, макаронних виробів та багатьох інших страв, поділилося видання shuba.food.
Вас також зацікавить: Новий смак класичної страви: аджика з болгарського перцю на зиму
Для приготування аджики вам знадобляться:
- Помідори – 3 кг
- Морква – 1 кг
- Яблука – 1 кг (будь-якого сорту)
- Болгарський перець – 1 кг
- Перець чилі – 300 г
- Часник – 300 г
- Сіль – 2 столові ложки
- Цукор – 3 столові ложки
- Оцет 9% – 180 мл (для стерилізації банок)
Покрокова інструкція:
- Ретельно промийте всі овочі та фрукти. Почистьте моркву, видаліть насіння з перців.
- Яблука можна нарізати на шматочки.
- Пропустіть всі підготовлені інгредієнти через м’ясорубку.
- Перекладіть отриману масу в велику каструлю і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння та варіть протягом 25 хвилин, періодично помішуючи. Аджика повинна загуснути.
- Додайте сіль, цукор на смак. Варіть ще 5-7 хвилин.
- У кожну стерилізовану банку додайте по столовій ложці оцту, струсніть та вилийте залишки.
- Розкладіть гарячу аджику по стерилізованих банках, щільно закрийте кришками і переверніть догори дном.
- Укутайте теплою ковдрою до повного охолодження.
Ця приправа підійде до багатьох страв. Правильно приготовлена аджика може зберігатися протягом тривалого часу.
Ще раніше ми повідомляли, як приготувати борщову заправку на зиму.
Джерело: life-ukr.uaportal.com