Мистецький табір «Ладосвіт» запрошує на другу зміну

Третій рік поспіль на базі Хмельницького обласного художнього музею влітку за ініціативи етноколективу «Ладовиці» відбувається дитячий табір з пізнання української традиції та культури «Ладосвіт».

Цього року організаторки літньої дитячої гостини вирішили запровадити традицію двох змін – залежно від віку дітей. Так, перша старша зміна діток віком від 8 до 12 років минулої суботи вже завершила свою подорож безмежжям країни мистецтва. Вже 19 серпня молодшу громаду віком від 5 до 7 років чекають на другу зміну.

Організаторки табору – менторки та учасниці гурту «Ладовиці» – Катерина Дияконова та Дарина Солодка зауважують, що такі освітні ініціативи є не тільки цікавим творчим процесом, а і досвідом, який дозволяє визначити потреби дітей та коло їх інтересів.

Крім традиційних майстерок з танців, ігор та музикування, діти мають можливість спробувати власноруч українські народні ремесла, такі як гончарство, соломоплетіння тощо. Також з програмою сучасних митецьких практик до табору зі своїми заходами долучаються науковці ХОХМ.

Зміна табору триває протягом тижня щоденно на базі музею з 9.00 до 17.30 з перекусами та повноцінним обідом.

На випадок повітряних тривог у ХОХМ є безпечне укриття.

Як зауважують організаторки з гурту «Ладовиці», кожна зміна табору закінчується звітним концертом, під час якого діти демонструють всі набуті під час табору навички.

Записати дитину у табір можна за телефоном:+380731382273, або написати у вайбер: +380680322851.

Не баріться, адже до завершення збору групи залишається всього два дні, заняття розпочнуться вже наступного понеділка.



Джерело: podillyanews.com