В одній із громад Хмельниччини шестеро дітей влаштовано в групу притулку ЗДО

На черговому засіданні комісії з питань захисту прав дитини, яке відбулося 7 серпня у місті Кам’янець-Подільському Хмельницької області під головуванням заступника міського голови Дмитра Назаренка розглянуто 37 питань в інтересах дітей.

Серед розглянутого: ухвали суду про надання висновків щодо розв’язання спорів, які стосуються дітей, повідомлення Кам’янець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області, інформації ліцеїв, служб у справах дітей територіальних громад, Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, заяви батьків та інших осіб.

В одній із громад Хмельниччини шестеро дітей влаштовано в групу притулку ЗДО

«Рішенням комісії одну дитину знято з обліку служби у справах дітей, у зв’язку з усуненням умов та обставин, що стали підставою для взяття на облік. П’ятеро дітей взято на облік служби, як таких, що перебувають в складних життєвих обставинах. Комісія ініціює притягнення до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків по вихованню дітей двох батьків. Шестеро дітей влаштовано в групу притулку ЗДО № 17. Сім’ї передано під супровід Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді», — повідомляє Служба у справах дітей Кам’янець-Подільської міської ради.

Комісія рекомендуватиме виконавчому комітету затвердити висновок органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав матір відносно малолітнього сина та двадцятьом дітям надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Джерело: denzadnem.com.ua