Батько Супермена, перші папірні, таємниці вовкулаків: про що нова книга, присвячена історії Хмельниччини

Перша книга авторства ученого секретаря Хмельницького обласного краєзнавчого музею Сергія Єсюніна «Незнане Поділля» вийшла друком понад 10 років тому. За цей час краєзнавець назбирав достатньо матеріалу, аби випустити нове видання, присвячене історії Хмельницької області. Книгу презентували минулого тижня.

У першій книзі були представлені короткі нариси про маловідомі та навіть дивні факти з історії Поділля та Південно-Східної Волині, тобто сучасної Хмельниччини. Однак пану Сергію вдалось виявити ще чимало цікавинок минувшини, які безумовно, доповнюють історію рідного краю.

В новій книзі “Хмельниччина: минуле, що дивує” йдеться про найвидатніші археологічні знахідки та дивовижні споруди на теренах області, відкриваються таємниці вовкулаків та загадкової Амадоки, розповідається про заснування перших папірень, друкарень, гут і цукроварень, про появу телеграфу, телефону та телебачення, про встановлення першого міжнародного поштового авіарейсу.

Читаючи книгу, можна зануритися у події Української революції, простежити біографію «батька» Супермена і Бетмена… Книга «Хмельниччина: минуле, що дивує» має 232 сторінки, вміщує 70 історичних нарисів, які супроводжують 222 ілюстрації! – проанонсували видання у Хмельницькій обласній раді.



Джерело: podillyanews.com