У Хмельницькому відкрили дитячий майданчик за ескізами загиблого захисника

У центральному парку Хмельницького в День Героїв відкрили дитячий майданчик, виготовлений за ескізами загиблого на війні Андрія Черніцького.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Хмельницький активіст Андрій Черніцький ще у 2018 році загорівся ідеєю створення дитячого майданчика “Павучок”, власноруч зробив креслення і прорахунки матеріалів. Однак не встиг втілити задумане — з перших днів повномасштабного вторгнення добровольцем пішов захищати Україну. Він загинув, прикриваючи побратимів.

В пам'ять про Андрія за його ескізами комунальники Хмельницького виготовили дитячий комплекс “Павучок”. Витратили на це близько 900 тисяч гривень.

У День Героїв майданчик відкрили у центральному парку. Стрічку перерізали дружина і діти загиблого воїна.

“Найбільше втішилися донька і син, вони дуже горді, що цей майданчик задумав їхній татко. Андрій завжди хотів, щоби малеча проводила активно час. Тому, мабуть, в його кресленнях стільки різних гойдалок і гірок. А тепер в них ще й часточка його душі”, – поділилась враженнями вдова Іванна Черніцька.

На відкриття об'єкта прийшли побратими захисника, друзі, рідні, небайдужі хмельничани, представники влади.

“Андрій при життю був унікальною оптимістичною людиною, неймовірно любив своє місто та свою країну. Для нас велика честь в пам'ять про нашого героя відкрити цей майданчик. Дитячий сміх, який тут лунатиме, буде найкращим його вшануванням і нагадуватиме, що нам є для кого боротись та перемагати”, – сказав міський голова Олександр Симчишин.

Андрій Черніцький брав участь у Революції Гідності та захищав країну з 2014 року. З початком повномасштабного вторгнення потрапив у 19-й окремий стрілецький батальйон. 1 липня 2023 року командир стрілецького відділення Черніцький загинув, прикриваючи побратимів. Поховали 39-річного бійця на Алеї Героїв у Хмельницькому.

Як повідомляв Укрінформ, у Тернополі відкрили Алею памʼяті загиблих захисників «Незламні».

Джерело