«На одній хвилі»: на Хмельниччині судові охоронці навчили підлітків правилам радіообміну

На передодні, 21 травня, на у Хмельницькому відбувалася пригодницька квест-гра, яка змусила пів сотні учнів 9 класів проявити усю свою кмітливість, спритність та патріотизм.

Учасники не лише розв’язували інтелектуальні завдання, а й збирали зброю, рятували пораненого та передавали закодовані повідомлення. У цьому їм допомагали охоронці Феміди, нацгвардійці та військові медики.

«На одній хвилі»: на Хмельниччині судові охоронці навчили підлітків правилам радіообміну

Зв’язківець ТУ навчав школярів користуватися раціями в умовах відсутності стільникового зв’язку та передавати в ефір закодовану інформацію. Учні і захватом знайомилися із хитрощами спілкування та культурою радіообміну. Завдання хоч і було не простим, але впоралися із ним на відмінно.

«На відміну від мобільних телефонів, рації можна використовувати там, де недоступний жоден інший вид зв’язку. Необхідно заздалегідь домовитися про частоту, яка має бути однаковою для всіх. За змоги краще кодувати послання, щоб зрозуміли тільки свої, та не говорити зайвого. Кожен користувач повинен мати унікальний позивний. Будьте короткими та стислими. Зосередьтеся лише на передачі важливої інформації», — розповів школярам майор Служби судової охорони Сергій Капітан.

По завершенню квесту Департамент освіти та науки міської ради спільно із «Молодіжним центром» нагородили кращих учасників. Квест-гра «Слідами героїв» стала для учнів не лише цікавим дозвіллям, але й нагодою проявити свої здібності та відчути себе справжніми героями.

Джерело