П’ять фруктів, які можна вживати діабетикам
Лікарі перерахували, які фрукти можна вживати людям із діабетом. До списку увійшли цитрусові та кісточкові культури, які мають низький глікемічний індекс. Інші фрукти можуть пошкодити діабетикам, оскільки містять цукор у великій кількості.
Персики
Один персик має глікемічний індекс приблизно 42. Це допустима норма, яка не завдасть шкоди організму. Ці плоди є джерелом корисних та поживних речовин. Багаті калієм, клітковиною та різними вітамінами.
Вишня
У вишні дуже низький показник глікемічного індексу – 20. Ця кісточкова культура має велику кількість антиоксидантів, вітаміну С та клітковини, що знижують метаболізм цукру.
Слива
Слива багата на вітаміни і мінерали. Її глікемічний індекс досягає позначки 40.
Апельсини
Глікемічний індекс в одному апельсині дорівнює 40. Завдяки клітковині він повільно перетравлюється.
Яблука
Яблука зазвичай дуже солодкі, проте є сорти, що мають низький показник глікемічного індексу. Наприклад, Алкмені, Рамбур Еррера, Айдаред та ін. Яблука багаті також мінералами та вітамінами.