Запіканка з куркою, сиром та цибулею по-французьки: ситна страва для всієї родини

Всім любителям запіканок з м'ясом точно сподобається цей варіант із куркою, грибами та сиром. 

складові

  • 5 столових ложок солоного вершкового масла та ще трохи для змащування форми для запікання;
  • 280 г грибів печериць, крупно нарізаних;
  • 5 середніх цибулин, тонко нарізаних;
  • 1 склянка свіжого чебрецю;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 2 склянки борошна;
  • 1/2 склянки білого вина;
  • 3 склянки яловичого бульйону;
  • 400 г нарізаного м'яса курки-гриль;
  • 1 довгий багет, нарізаний завтовшки 2,5 см;
  • 280 г тертого сыра Грюйер;
  • 150 г тертого сыра Пармезан;
  • чорний перець за смаком.

Приготування

Крок 1. Розігрійте духовку до 220 градусів. Змастіть вершковим маслом форму для випікання розміром 22 на 33 см або іншу форму для випікання об'ємом 3 літри. Розтопіть 1 столову ложку вершкового масла у великій каструлі на середньому вогні. Додайте гриби і готуйте, не помішуючи, поки вони не підрум'яняться знизу, близько 2 хвилин. Перемішайте і продовжуйте готувати, доки все не підрум'яниться, ще 2-3 хвилини. Викладіть гриби на тарілку.

Крок 2. Додайте в каструлю 4 столові ложки вершкового масла, що залишилися, і розтопіть на середньому вогні. Додайте|добавляйте| цибулю і готуйте, часто помішуючи, до темно-золотистого кольору, 20-25 хвилин.

Крок 3. Поверніть гриби у каструлю. Додайте порізаний чебрець, сіль і кілька щіпок перцю. Всипте борошно і перемішайте. Підсмажте хвилину, потім збільшіть вогонь і вилийте вино. Доведіть до кипіння, потім додайте бульйон та курку. Знову доведіть до кипіння і варіть, помішуючи, поки не загусне, близько 3 хвилин.

Крок 4. Викладіть у форму для запікання трохи більше половини цибульно-курячої суміші, щоб покрилося дно. Зверху розкладіть половину скибочок багету в один шар. Викладіть зверху другу половину цибульно-курячої суміші, що залишилася, і натисніть на скибочки багету нижньою частиною половника, щоб вони поринули в соус. Посипте половиною тертого грюєра та половиною пармезану. Зверху викладіть скибочки багету, що залишилися, в один шар. Зверху викладіть цибульно-курячу суміш, що залишилася. Посипте сирами, що залишилися.

Крок 5. Накрийте запіканку фольгою так, щоб вона не торкалася сиру. Запікайте до утворення бульбашок близько 20 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте, поки верх не підрум'яниться і стане хрустким, ще близько 15 хвилин. Дайте настоятися 10 хвилин перед подачею.

Джерело