Вчені виявили бактерії, які допоможуть боротися з алергією
При успішному завершенні випробувань вони можуть використовуватися як антиалергенний пробіотик.
Кишковий мікробіом щільно пов'язаний з алергічними реакціями. Тасуку Огіта, який нещодавно приєднався до Університету Сінсю, зібрав команду для вивчення зеленого чаю та бактерій Flavonifractor plautii (FP), присутніх у кишечнику людини. Ці мікроби допомагають організму метаболізувати катехін – антиоксидант, присутній у зеленому чаї. При пероральному введенні FP імунна відповідь Th2 на харчові алергени помітно знизилася при дослідженні in vivo.
Вживання зеленого чаю природно збільшує кількість FP.Вчені вважають, що штами бактерій Flavonifractor plautii можуть використовуватися як молочнокислі бактерії та біфідобактерії з подальшим додаванням у харчові продукти. Однак поки що потрібні додаткові дослідження. Важливо зрозуміти, наскільки бактеріальна група безпечна. При успішному завершенні випробувань вони можуть використовуватися як антиалергенний пробіотик.