Тепер банановий: готуємо соковитий фруктовий кекс

Банановий кекс, він банановий хліб, він же пиріг. Як не назви, суть цього найсмачнішого десерту зводиться до головної особливості та головного інгредієнта — стиглих бананів. Саме зрілі, а краще навіть перезрілі банани надають найніжніші смакові мотиви цьому десерту, а також створюють надзвичайно щільну текстуру.

Кулінарний блогер поділилася з редакцією рецептом, який здатний здивувати кожного члена вашої родини. Банановий кекс – це не тільки реабілітація зрілих бананів, але й неймовірно соковитий десерт із найніжнішим тропічним смаком та легким пряним ароматом. Готується кекс без олії, без цукру та зайвих складнощів.

складові

  • Стиглі банани — 2 шт. (+1 для прикраси, за бажанням)

  • Куряче яйце С1 – 2 шт.

  • Йогурт (кефір або кисле молоко) – 50 г

  • Мед — 20 г

  • Борошно (будь-яке, у відео — рисове) — 100 г

  • Розпушувач тіста — 4 г

  • Насіння — за смаком (у відео: насіння соняшникове — 15 г)

  • Горіхи – за смаком (у відео: волоський горіх – 15 г)

  • Прянощі – за смаком (можна використовувати корицю, мускатний горіх, кардамон)

Бананова випічка має унікальні смакові нотки, тому під час приготування кексу не радимо замінювати інгредієнти або змінювати грамування.

Спосіб приготування

  • Підготуйте банани: ретельно вимийте фрукти, очистіть їх від шкірки та наріжте на невеликі шматочки.

  • В окремій ємності змішайте нарізані банани, два яйця, мед та йогурт. Пробийте інгредієнти блендером до одержання однорідної маси.

  • У масу, що вийшла, просійте борошно, додавши невелику кількість розпушувача. Потім ретельно перемішайте.

  • Якщо ви хочете зробити смак кексу цікавішим, то додайте в тісто насіння та горіхи. Не забудьте ретельно перемішати готову масу.

  • Рясно змастіть форму для випікання вершковим маслом, а потім помістіть в неї тісто, рівномірно розподіливши його за формою. Для декору можете використовувати горішки та банан, розрізавши фрукт на половинки, а потім розмістивши їх на поверхні майбутнього кексу.

  • Попередньо розігрійте духовку до температури 1800С.

  • Помістіть майбутній хлібобулочний виріб у духовку і випікайте його 40-45 хвилин.

  • Банановий кекс готовий!

Джерело