Страва, яка завжди доречна: як приготувати паштет із курячої печінки

Інгредієнти:

  • Куряча печінка – 750 г;
  • Цибуля ріпчаста – 500 г;
  • Рослинна олія – 50 мл;
  • Вершкове масло – 250 г;
  • Вершки – 250 г;
  • Цукор – 25 г;
  • Оцет бальзамічний випарений – 30 мл;
  • Чорний перець – 3 г;
  • Чебрець – 3 г;
  • Рожева сіль – 10 г;
  • Мускатний горіх – 2 г;
  • Молоко.

Спосіб приготування:

Замочіть печінку у молоці на 3–4 години. Потім очистіть від плівок та жиру.

Очистіть цибулю, наріжте дрібно і обсмажте на олії в сковороді з високими бортами (щоб бризки не потрапили на руки) протягом 5-7 хвилин.

Додайте печінку та продовжуйте смажити ще 5 хвилин. Додайте вершки та чебрець, накрийте кришкою та тушкуйте на повільному вогні 10–12 хвилин, періодично помішуючи.

Помістіть масу в чашу блендера і додайте сіль, перець, спеції, вершкове масло. Збивайте на високій швидкості до однорідної консистенції.

Покладіть у ємність для зберігання та поставте в холодильник на 2–3 години.