Рецепт цебулевого супу з грінками

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 80 г
  • Оливкова олія – 40 г
  • Цибуля ріпчаста – 400 г
  • Часник-шалот – 200 г
  • Мука – 2 ст.л.
  • Біле сухе вино – 100 г
  • Соєвий соус – 50 г
  • Курячий бульйон – 600 мл
  • Розмарин – 1 гілочка
  • Чебрець – 2-3 гілочки
  • Сир пармезан – 60 г
  • Сіль за смаком
  • Багет – 6 шматочків
  • Сир Грюєр/Едамер/Гауда – 200 г

Приготування:

1. Наріжте цибулю соломкою завтовшки 2-3 мм. Обсмажте його в каструлі з товстим дном на суміші вершкового та оливкової олії. Готуйте на великому вогні, постійно помішуючи та карамелізуючи цибулю. На дні утворюватиметься золотиста скоринка, зіскребайте її лопаткою і залишайте у блюді, вона прекрасна на смак.

2. Коли цибуля стане м'якою, джемовою і карамелізованою, додайте борошно і ретельно перемішайте. Потім додайте вино, перемішайте, зіскребіть скоринку з дна і чекайте, поки вино випарується.

3. Коли вино випарувалося, додайте соєвий соус, бульйон, розмарин та чебрець. Гілочки трав можна додати в мішечку, щоб потім легше дістати. Все добре перемішуйте.

4. Коли суп закипить, додайте тертий пармезан, перемішайте і доведіть до смаку сіллю.

5. Наріжте багет, приправте оливковою олією і запікайте в духовці при 200 ° C 5-6 хв. Кожен приготований шматочок натріть часником.

6. Налийте суп у приготовлену для запікання тарілку або горщик. Зверху викладіть тертий сир, потім багет нарізаний і знову тертий сир.

7. Поставте в розігріту духовку на 180 ° C на 5 хвилин, щоб сир розплавився і утворилася золота скоринка.