Рецепт цебулевого супу з грінками
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 80 г
- Оливкова олія – 40 г
- Цибуля ріпчаста – 400 г
- Часник-шалот – 200 г
- Мука – 2 ст.л.
- Біле сухе вино – 100 г
- Соєвий соус – 50 г
- Курячий бульйон – 600 мл
- Розмарин – 1 гілочка
- Чебрець – 2-3 гілочки
- Сир пармезан – 60 г
- Сіль за смаком
- Багет – 6 шматочків
- Сир Грюєр/Едамер/Гауда – 200 г
Приготування:
1. Наріжте цибулю соломкою завтовшки 2-3 мм. Обсмажте його в каструлі з товстим дном на суміші вершкового та оливкової олії. Готуйте на великому вогні, постійно помішуючи та карамелізуючи цибулю. На дні утворюватиметься золотиста скоринка, зіскребайте її лопаткою і залишайте у блюді, вона прекрасна на смак.
2. Коли цибуля стане м'якою, джемовою і карамелізованою, додайте борошно і ретельно перемішайте. Потім додайте вино, перемішайте, зіскребіть скоринку з дна і чекайте, поки вино випарується.
3. Коли вино випарувалося, додайте соєвий соус, бульйон, розмарин та чебрець. Гілочки трав можна додати в мішечку, щоб потім легше дістати. Все добре перемішуйте.
4. Коли суп закипить, додайте тертий пармезан, перемішайте і доведіть до смаку сіллю.
5. Наріжте багет, приправте оливковою олією і запікайте в духовці при 200 ° C 5-6 хв. Кожен приготований шматочок натріть часником.
6. Налийте суп у приготовлену для запікання тарілку або горщик. Зверху викладіть тертий сир, потім багет нарізаний і знову тертий сир.
7. Поставте в розігріту духовку на 180 ° C на 5 хвилин, щоб сир розплавився і утворилася золота скоринка.