На смак як цукати: рецепт оригінального варення з яблук

Мріяєте про смачний та ароматний десерт, який нагадає про літні дні навіть у морозну зиму? Тоді вам обов’язково сподобається це яблучне варення!

Автори популярного українського Instahgram-блогу bubochka.in.ua поділилися рецептом, який допоможе вам зберегти шматочок літа на цілу зиму.

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук (краще солодких та ароматних)
  • 3/4 склянки цукру
  • Сік одного лимона
  • 1 ч. л. кориці (за бажанням)

Приготування:

  1. Яблука ретельно помийте, очистіть від шкірки та насіння. Наріжте на невеликі шматочки.
  2. У великій каструлі з’єднайте яблука, цукор, лимонний сік та корицю.
  3. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
  4. Зменшіть вогонь і тушкуйте варення протягом 30-40 хвилин, періодично помішуючи, доки яблука не стануть м’якими, а сироп не загусне.
  5. Готове варення зніміть з вогню і розлийте по стерилізованих банках.
  6. Щільно закрийте кришками і переверніть банки догори дном, щоб вони повністю охололи.

Нагадаємо, ми вже писали про смачне полуничне варення, яке можна приготувати без цукру.

Джерело: life-ukr.uaportal.com