Медики назвали шість найкращих поживних речовин для зміцнення імунітету

Вони допоможуть якщо не уникнути зараження, то принаймні скоротити час одужання.

Зараз імунна система бореться із збудниками грипу, застуди, коронавірусу, але харчування може значно підвищити захист організму від негативних зовнішніх впливів.  

Вітамін С 
Підвищена доза речовини не працює як профілактика респіраторної інфекції, але скоротити її тривалість може. Особливо гарні у цьому плані плоди шипшини. Також корисні перець, капуста, цитрусові, ягоди, яблука. 

Вітамін А 
Поживна речовина захищає структуру та функцію клітин слизових оболонок – це дає ефект підтримки діяльності імунних клітин організму, необхідних для усунення патогенів, та стимулює вироблення антитіл у лейкоцитах. Його джерелами є шпинат, морква, капуста, рукола, цикорій, броколі, тунець, субпродукти (печінка). 

Цинк 
Допомагає імунній системі швидко ідентифікувати і знищувати патогени, що проникають в організм, активізуючи діяльність Т-клітин, так званих «клітин-кілерів». Особливо багаті на цинк лляне насіння, гарбузове насіння, насіння соняшнику, сир, свинина, яєчні жовтки, вівсянка. 

Залізо 
Забезпечує оптимальне постачання організму киснем та енергією, що важливо для зміцнення імунної системи в сезон коронавірусу. Ці поживною речовиною нас забезпечують м'ясо, пшеничні висівки, соєві боби, біла квасоля, сочевиця, кунжут, гарбузове насіння. 

Селен 
Вносить значний внесок у розмноження Т і В імунних клітин, відповідальних за вироблення антитіл та знищення хвороботворних речовин. Високим вмістом селену відрізняються бразильський горіх, волоські горіхи, білокачанна капуста, броколі, часник, цибуля, бобові, риба (тунець), м'ясо, яйця. 

Пробіотики 
Ослаблена кишкова флора підвищує ризик зараження у сезон коронавірусу. Пробіотичні продукти з їхніми «хорошими» бактеріями особливо корисні для оздоровлення, безперебійної роботи. Вживайте в пишу натуральний йогурт, кефір, квашену капусту, кімчі.