Лісгосп на Хмельниччині виготовляє супи та борщі для військових
Директор філії «Ярмолинецьке лісове господарство» на Хмельниччині Іван Кирилюк — ветеран АТО. В 2015 боронив нашу країну на Сході. Знає не з чуток, які є потреби у наших військовослужбовців, особливо в побуті.
У 2022 році філія відкрила виробництво власної екопродукції. З початку повномасштабної війни розпочали виготовляти сухпайки для військових. Передали вже 12 тисяч штук на суму 2 мільйони гривень.
Овочі для сухпайків вирощують самі у розсадниках Зіньківського та Вишнівчицького лісництв. 3,3 га землі відведено під ягідництво. Сушильне обладнання за 8 годин сушить 1 т сирої продукції (морква, цибуля, буряк, часник, зелень, помідори, перець та інше). Картопля проходить більш складніший технологічний процес — бланшування з подальшим сушенням.
Після сушки овочі відправляються на фасувальну машину. Вона за зміну фасує 5 тисяч пакетів сухпайків супів та борщу власного виробництва.
Воїни неодноразово розповідали, що на передовій немає часу готувати. Тому такий варіант, коли запарив і відразу вживаєш корисну домашню їжу — ідеальний.
«Домовились з філією про співпрацю. Зараз лісівники розпочали процес підготовки сушки та фасування продукції для наших підшефних бригад. Скоро приїдемо ще раз. Не тільки заберемо для передачі готову продукцію, а і в планах відкрити пам’ятну дошку загиблому воїну-лісівнику, в честь якого колеги висадили «Ліс Пам’яті Героїв»», — інформує Спілка воїнів-лісівників України.
Джерело: denzadnem.com.ua