Лісгосп на Хмельниччині виготовляє супи та борщі для військових

Директор філії «Ярмолинецьке лісове господарство» на Хмельниччині Іван Кирилюк — ветеран АТО. В 2015 боронив нашу країну на Сході. Знає не з чуток, які є потреби у наших військовослужбовців, особливо в побуті.

У 2022 році філія відкрила виробництво власної екопродукції. З початку повномасштабної війни розпочали виготовляти сухпайки для військових. Передали вже 12 тисяч штук на суму 2 мільйони гривень.

Овочі для сухпайків вирощують самі у розсадниках Зіньківського та Вишнівчицького лісництв. 3,3 га землі відведено під ягідництво. Сушильне обладнання за 8 годин сушить 1 т сирої продукції (морква, цибуля, буряк, часник, зелень, помідори, перець та інше). Картопля проходить більш складніший технологічний процес — бланшування з подальшим сушенням.

Лісгосп на Хмельниччині виготовляє супи та борщі для військових

Після сушки овочі відправляються на фасувальну машину. Вона за зміну фасує 5 тисяч пакетів сухпайків супів та борщу власного виробництва.

Лісгосп на Хмельниччині виготовляє супи та борщі для військових

Воїни неодноразово розповідали, що на передовій немає часу готувати. Тому такий варіант, коли запарив і відразу вживаєш корисну домашню їжу — ідеальний.

Лісгосп на Хмельниччині виготовляє супи та борщі для військових

«Домовились з філією про співпрацю. Зараз лісівники розпочали процес підготовки сушки та фасування продукції для наших підшефних бригад. Скоро приїдемо ще раз. Не тільки заберемо для передачі готову продукцію, а і в планах відкрити пам’ятну дошку загиблому воїну-лісівнику, в честь якого колеги висадили «Ліс Пам’яті Героїв»», — інформує Спілка воїнів-лісівників України.

Джерело: denzadnem.com.ua