Ідеально і до м‘яса, і до овочів: рецепт французького томатного соусу на зиму

Французький томатний соус – це класика кулінарії, яка ідеально доповнює курку, картоплю і багато інших страв. Його оксамитова текстура і насичений смак роблять його улюбленим соусом багатьох гурманів. Про це пише Shuba.

Інгредієнти:

  • Томати: 800 г (вибирайте стиглі, м’ясисті помідори)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт. (середнього розміру)
  • Вершкове масло: 40 г (додає соусний вершковий смак)
  • Лавровий лист: 1 шт.
  • Чебрець: кілька гілочок
  • Петрушка: кілька гілочок
  • Цукор: 5 г (для балансування кислотності)
  • Сіль: за смаком
  • Перець чорний мелений: за смаком

Вас також зацікавить: За рецептом бабусі: як засолити огірки на зиму, щоб вони не стали м’якими та слизькими

Покрокова інструкція:

Помідори бланшуйте, щоб легко зняти шкірку. Цибулю дрібно наріжте. Чебрець і петрушку помийте і обсушіть.

Розтопіть вершкове масло в каструлі з товстим дном. Додайте цибулю і пасеруйте до золотистого кольору.

Додайте до цибулі нарізані помідори, лавровий лист, чебрець, сіль, цукор і перець за смаком. Перемішайте і тушкуйте на середньому вогні близько 15 хвилин, або доки помідори не стануть м’якими.

Видаліть лавровий лист і зелень. Збийте соус за допомогою блендера до однорідної консистенції.

Готовий соус перелийте в соусник і подавайте гарячим до м’яса, картоплі або пасти.

Ще раніше ми повідомляли, як приготувати борщову заправку на зиму.

Джерело: life-ukr.uaportal.com