Гриль 365 днів на рік!
Той, хто думав, що гриль можливий лише влітку, явно помилявся. Тому що зимовий гриль стає все більш популярним серед любителів цього процесу. І це не дивно, адже є щось особливе у тому, щоб увімкнути пристрій, коли температура надворі нижче нуля. Але який тип барбекю найкращий для смаження зимою? Використовувати вугільний, електричний чи газовий гриль?
Попри те, що гриль на газу може ще краще використовувати свої переваги взимку (постійне, легко контрольоване, миттєво доступне тепло), затяті шанувальники класичного барбекю на деревному вугіллі не відмовляться від того, що вони вважають єдино вірним видом гриля.
Великі газові гриль-станції з бічними конфорками ідеально підходять для підігріву їжі або зимових напоїв. Звичайно, вони особливо смачні, коли зроблені в домашніх умовах. Під час приготування взимку слід пам’ятати, що через низьку зовнішню температуру газові моделі ніколи не досягають максимальної продуктивності, ніж влітку, і зазвичай для досягнення максимального нагріву потрібно більше часу. З іншого боку, вугільні брикети є рівномірним, тривалим джерелом тепла, тому ідеально підходять для зимового гриля.
Який тип ви оберете, зрештою, залежить від ваших особистих уподобань. Під час смаження взимку форма пристрою набагато важливіша, ніж тип пального. Пристрій з кришкою зберігає їжу нагрітою краще та рівномірніше, ніж інші. Це робить саме такий тип гриля найкращим для смаження цілий рік!
Як боротися з вітром і погодою під час барбекю взимку
Завдяки низьким зовнішнім температурам термін приготування їжі зазвичай подовжується. А холодні стейки приносять менше задоволення в сніг і холод, ніж влітку. Тому:
- Кладіть на решітку невеликі страви, такі як філе, невеликі шматочки м’яса, сосиски, морепродукти або овочі. Оскільки вони готуються відносно швидко, і очікування не подовжується без потреби.
- Щоб зберегти цінне тепло, не відкривайте кришку гриля занадто часто, а лише на короткий час. За низьких температур цінне тепло виходить швидше, ніж зазвичай, і може подовжити час приготування.
- В ідеалі слідкуйте за температурою м’яса та камери для приготування за допомогою відповідного цифрового термометра.
Пам’ятайте, «Немає поганої погоди, є поганий одяг» – це стосується і смаження взимку. Адже холод може легко вбити святковий настрій навіть під час приготування на грилі. Тож підготуйте для себе та гостей додаткові куртки, шапки, шарфи та рукавички – краще перестрахуватися, ніж шкодувати!