Фахівці пояснили, як правильно зберігати сир, залежно від його виду
![](https://u-misti.khmelnytskyi.ua/wp-content/uploads/2024/04/1e272eae899a4cff10195f1d7431de75.jpg)
Сир зберігатиметься довше, якщо знати, як правильно його зберігати. Умови відрізняються, залежно від виду сиру.
Фахівці пояснили, що моцарелу, наприклад, слід зберігати в поліетиленовій упаковці або в розсолі й насолоджуватися нею протягом тижня після відкриття. Про це повідомляє Express.co.uk.
Для оптимального зберігання в холодильнику загорніть м’які сири в шар пергаменту або вощеного паперу, а потім у вільний шар фольги. Також м’які сири можна запакувати у вакуумні пакети і зберігати в морозильній камері до двох місяців.
Читайте також: Як покращити якість питної води: три прості лайфхаки
Хоча їх текстура може дещо змінитися, особливо для преміальних сортів, заморожування все одно є варіантом. Згодом просто перемістіть сир із морозильної камери в холодильник, щоб він розморозився.
Більш тверді сири з меншим вмістом вологи, такі як пармезан і чеддер, вважаються напівтвердими. Для більш тривалого збереження загорніть їх у пергамент або вощений папір, а потім шар поліетиленової плівки або фольги.
Подібно до м’яких сирів, ці сорти слід зберігати в шухляді для продуктів або в більш холодному місці в задній частині холодильника. Якщо на твердому сирі з’являється пліснява, зазвичай безпечно обрізати уражену ділянку та з’їсти решту.
Зберігайте подрібнений і нарізаний сир в оригінальному пакеті або перемістіть його в пакет, що закривається, для зберігання в холодильнику. Так він збереже якість протягом одного-двох тижнів після відкриття.
Раніше UAportal писав про різні природні методи, які дозволяють швидко, ефективно та з мінімальною кількістю продуктів ароматизувати кухню після смаження чи приготування їжі.