Дієтолог назвала найшкідливіший овоч: чому від нього краще відмовитись
Найнездоровішим овочом є улюблений і частий гість на столі більшості українців
Дієтолог назвала найшкідливіший овоч, вживання якого слід звести до мінімуму, а краще – взагалі відмовитися.
На думку лікаря, найнездоровішим овочом є улюблений і найчастіший гість на столі більшості українців – картопля.
Чому від картоплі слід відмовитись
Нутриціолог каже, що овоч має низьку цінність за вмістом вітамінів і мінералів, високу калорійність і дуже багатий на шкідливий крохмаль.
Також картопля виводить із організму рідину, порушуючи водний баланс, через що може змінюватися рівень цукру в крові.
Крохмаль, що міститься в картоплі, розпадається в організмі до простих вуглеводів, глюкози та фруктози, тому його регулярне вживання може додати вам пару зайвих кілограм.
Крім цього, деякі бульби картоплі можуть бути небезпечні для здоров'я, тому що в них може міститися соланін – небезпечний токсин (у зелених бульбах). При отруєнні речовиною може виникати нудота, блювання, біль у животі – аж до смерті.
Якщо ви все ж таки не можете без картоплі
Зазначимо, що картопля якщо і вживати, то краще робити це правильно. Так, у МОЗ радили їсти відварену картоплю без жиру, з овочами, у шкірці. А ще краще, щоб овоч був холодним
При цьому шкірка допоможе зберегти вітаміни та мінерали, а крохмаль перейде в потрібну, резистентну форму і засвоюється кишечником.
Найкраще картопля запікати або варити в шкірці, на пару або в мікрохвильовій печі.