Дієта бадьорості: 5 видів продуктів, які наповнять вас енергією

Багато хто з нас постійно стикається з нестачею сил протягом робочого дня. Цей процес виявляється у перегоранні, постійної сонливості, апатії, що може призводити до депресивному стану. Безумовно, причин такого стану речей може бути багато, проте одна з них – неправильне харчування. У нашій статті ми поговоримо про п'ять компонентів, які потрібно додати або збільшити у своєму раціоні, якщо ви стикаєтеся з цією проблемою. 

Вуглеводи

Вуглеводи – основне джерело енергії, їх молекули переробляються на глюкозу в нашій крові. Вуглеводи можна споживати як у вигляді солодощів, і простих вуглеводних продуктів: круп, рису, бобів. Останні варіанти дієтологами вважаються кращими для нашого організму.

Жир

Багато хто намагається схуднути, відчуває фобію до споживання жиру. Ця помилка провокує у них постійну втому та сонливість. Справа в тому, що без достатньої кількості жирів у вашому раціоні рівень енергії коливатиметься. Ви швидше зголоднієте, і вам може бути важко зосередитися на своїх повсякденних обов'язках. Однак намагайтеся споживати лише корисні жири, які можна дістати з рослинних олій, насіння, печінки тріски та багатьох інших продуктів.

Клітковина

Цей компонент не тільки допомагає у профілактиці різних захворювань серцево-судинної системи, але при цьому відповідає за насичення. Без неї ви частіше відчуватимете голод і втому. Даний компонент можна знайти у квасолі, сочевиці, мигдалі, цільнозернових продуктах, фруктах та овочах.

Вітаміни групи В

Дані мікроелементи допомагають метаболізму вашого тіла, що найкраще дозволяє трансформувати їжу в глюкозу. Їх можна знайти в курці, яйцях та молочних продуктах. Якщо ви вегетаріанець, то радимо споживати більше сочевицю, соєве молоко, горіхи та бобові.

Залізо

Мікроелемент бере участь в утворенні гемоглобіну – спеціального білка у червоних кров'яних тільцях. Він допомагає транспортувати кисень тілом, що впливає отримання необхідної енергії. Хорошими джерелами заліза є горіхи, зелені листові овочі, курка, насіння.

Джерело