Соковита запечена скумбрія в духовці: гості попросять рецепт
Запечена скумбрія – рецепт у фользі
Для приготування вам знадобляться:
- Скумбрія – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – на смак.
Скумбрію вимити, очистити від нутрощів. Лимон нарізати кружальцями, а цибуля – півкільцями. Рибу без голови всередині та зовні натерти майонезом, змішаним із сіллю та перцем. Фольгу розстелити у два шари, викласти "подушку" з цибулі, а зверху розмістити рибу, усередину якої покласти лимон. Фольгу загорнути "човником" та помістити у форму для запікання. Готується запечена скумбрія у фользі 30 хвилин при 200 °C.
Скумбрія, запечена з овочами – рецепт
Попередньо розігріти духовку до 180°C.
Для приготування вам знадобляться:
- Скумбрія – 1 шт.
- Картопля – 2-3 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Вершки 20% – 50 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – на смак.
Картоплю очистити, вимити і нарізати кружальцями. Так само вчинити з помідором та перцем. Скумбрію очистити від нутрощів і відрізати голову. Промити, обтерти паперовим рушником, нарізати шматочками завтовшки 1-2 см. Розстелити фольгу в два шари, викласти на неї скумбрію. Посолити, поперчити і між шматочками риби розмістити овочі, чергуючи їх. Знову приправити спеціями скумбрію та змастити її сметаною. Викласти фольгу з рибою на лист і запікати 30-40 хвилин при 180°C.
Скумбрія, запечена з картоплею та майонезом
Для приготування вам знадобляться:
- Скумбрія – 1-2 шт.
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Майонез – 100-150 г
- Сіль за смаком.
- Перець мелений – до смаку.
Скумбрію почистити, вимити, позбавити хребта і кісток (розробити на філе). Цибулю очистити, нарізати кільцями, скласти в миску разом із шматочками риби. Посолити, поперчити, залишити на 15-20 хвилин. Картоплю очистити, вимити, нарізати брусочками та додати до риби з цибулею. Заправити майонезом та перемішати. Викласти заготовку у форму для запікання, готувати в духовці 40-50 хвилин при 180°C.