Сім років за ґратами проведе хмельничанин, який намагався незаконно переправити «клієнта» через кордон

Джерело: ye.ua

Також його позбавлено на 3 роки права займати посади, пов’язані з оформленням і видачею офіційних документів.

На Хмельниччині суд визнав винним чоловіка, який підробив для «клієнта» документи та пообіцяв організовував безперешкодний перетин кордону. Як повідомляють у пресслужбі Хмельницької обласної прокуратури, його засуджено до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна. А також, позбавлено на 3 роки права займати посади, пов’язані з оформленням і видачею офіційних документів

За даними слідства, засуджений за 145 тисяч гривень підробив для «клієнта» паспорт, водійське посвідчення і персональну ідентифікаційну картку громадянина Литовської Республіки.

Працівники поліції у жовтня 2021 року затримали чоловіка «на гарячому», коли той передавав пакет документів та отримав за це останню частину обумовленої суми.

«Під час судового розгляду організатор переправлення свою вину заперечував, однак на підставі зібраних доказів вона була повністю доведена», – повідомляють у прокуратурі.

Суд визнав обвинуваченого винним за частиною 3 статті 332, частиною 3 статті 358 (організація незаконного переправлення особи через державний кордон України, підробленні офіційних документів та їх збут) Кримінального кодексу України.