Як подолати ранкову втому: три головні правила

Буває так, що хоч ви і спали достатню кількість годин, але все одно не почуваєтеся енергійним, а навпаки, втомленими. На думку фахівців Каліфорнійського університету в Берклі (США), щоб прокидатися без відчуття сонливості та втоми, потрібний правильний розпорядок дня. Ці три правила допоможуть вам бути енергійнішими. 

Подробиці

На гарне самопочуття протягом дня впливає сон, фізичні вправи та сніданок.

Експерти провели дослідження за участю 800 осіб. Усі вони їли різні сніданки протягом двох тижнів, а їхню фізичну активність контролювали за допомогою смарт-годин. Крім того, учасники вели спеціальні харчові щоденники та відзначали свою активність протягом дня.

Дослідження показало, що трьома найбільш важливими умовами, які допомагають легко прокидатися та активно починати день – це зроблені напередодні фізичні вправи, повноцінний сон (не менше 7 годин) та сніданок багатий на вітаміни. Тим, хто хоче покращити своє ранкове самопочуття, необхідно дотримуватися цих трьох правил.

Якщо ви спатимете достатню кількість годин, то у вас покращиться концентрація уваги і буде достатня кількість енергії, цю ж здатність розвивають і тренування та корисний сніданок.

Чим менше ви рухаєтеся, тим більшу втому відчуваєте. Неактивний спосіб життя та сидяча робота – прямий шлях до перевтоми. Спробуйте починати ранок із зарядки або протягом дня приділити півгодини фізичним вправам. Намагайтеся ходити пішки, знайдіть улюблений вид спорту або активне хобі, частіше вибирайтеся на прогулянки. Фізична активність подарує вам багато енергії.

Поганий режим сну, неправильне харчування та відсутність фізичного навантаження роблять вас млявими та не уважними, крім того, такий спосіб життя погіршує ваше самопочуття та впливає на здоров’я організму.

Джерело