У чому секрет смачного домашнього майонезу
-
Салати з майонезом — з одного боку улюблена класика святкового новорічного столу, а з іншого — справжня калорійна «бомба». Але тільки не у випадку із домашнім соусом!
Майонез, приготований своїми руками, — це ідеальне рішення для тих, хто хоче не відмовлятися від традицій та зберегти легкість страв. Ось кілька порад, як приготувати соус з особливим смаком та ніжною текстурою вдома!
Давайте розбиратися, в чому ж секрет приготування смачного домашнього майонезу.
складові
- Вибирайте для домашнього соусу якісні інгредієнти: оливкову, яєчні жовтки, лимонний сік, сіль та гірчицю.
- Якщо вас бентежить пікантна гіркуватість оливкової олії, використовуйте м'якше до смаку — наприклад, .
- Лимонний сік можна замінити – з ним смак соусу буде ще багатограннішим.
- Якщо взяти перепелині яйця, то майонез вийде ніжнішим.
-
Посудина
- Використовуйте скляний, керамічний або пластиковий посуд.
- Місткість повинна бути абсолютно сухою.
- Важливо, щоб миска та віночок, а також усі інгредієнти були кімнатною температурою.
-
Процес
- Збивайте руками майонез. Не полінуйтеся — результат того вартий. При збиванні блендером або міксером процес прискорюється, але майонез буде менш однорідним і таким смачним.
- Ретельно відокремлюйте жовтки від білків і добре їх збивайте до моменту додавання олії. Олію до жовтків додавайте поступово, продовжуючи збивати. На один жовток потрібно 150-200 мл.
- Густота майонезу залежить від кількості оливкової олії. Якщо ваш соус вийшов занадто густим, додайте буквально чайну ложку води чи молока і знову збийте.
- Усі приправи додаються наприкінці. Можна додати перець, часник, рубану зелень, імбир чи коріандр. Додайте в майонез оливки і соус придбає середземноморські нотки.