Страва, яка завжди доречна: як приготувати паштет із курячої печінки
Інгредієнти:
- Куряча печінка – 750 г;
- Цибуля ріпчаста – 500 г;
- Рослинна олія – 50 мл;
- Вершкове масло – 250 г;
- Вершки – 250 г;
- Цукор – 25 г;
- Оцет бальзамічний випарений – 30 мл;
- Чорний перець – 3 г;
- Чебрець – 3 г;
- Рожева сіль – 10 г;
- Мускатний горіх – 2 г;
- Молоко.
Спосіб приготування:
Замочіть печінку у молоці на 3–4 години. Потім очистіть від плівок та жиру.
Очистіть цибулю, наріжте дрібно і обсмажте на олії в сковороді з високими бортами (щоб бризки не потрапили на руки) протягом 5-7 хвилин.
Додайте печінку та продовжуйте смажити ще 5 хвилин. Додайте вершки та чебрець, накрийте кришкою та тушкуйте на повільному вогні 10–12 хвилин, періодично помішуючи.
Помістіть масу в чашу блендера і додайте сіль, перець, спеції, вершкове масло. Збивайте на високій швидкості до однорідної консистенції.
Покладіть у ємність для зберігання та поставте в холодильник на 2–3 години.