На Хмельниччині жінка довірила особисті дані незйомцю та втратила гроші

Поліцейські з’ясовують обставини шахрайства, внаслідок якого постраждала 48-річна жінка та закликають громадян тримати банківську інформацію у таємниці.

Минулими вихідними до поліції звернулась жителька міста Дунаївці, що на Хмельниччині, та повідомила, що з її рахунку зникло понад 42 тисячі гривень.

«Заявниця пояснила, що до неї зателефонував незнайомець, який представився працівником служби безпеки банку й повідомив, що рахунок жінки опинився під загрозою несанкціонованого зняття коштів. Аби вберегти гроші, необхідно назвати код, цифри на звороті картки та смс-код від банку. Схвильована потерпіла виконала всі настанови «банкіра» й одразу після цього з її кредитної картки зникло понад 42 тисячі гривень. Жінка зрозуміла, що її ошукали та звернулась до поліції», — повідомляє Кам’янець-Подільське районне управління поліції.

Наразі правоохоронці встановлюють всі обставини події та закликають громадян тримати банківську інформацію у таємниці. Якщо вам телефонують з банку та просять назвати персональні дані — кидайте слухавку, адже вірогідніше, що це шахраї. А якщо у вас виникли сумніви щодо безпеки рахунку, краще зверніться до найближчого відділення банку для консультації з фахівцем.

Джерело: denzadnem.com.ua