На Хмельниччині продавали неіснуючі товари

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно 4 учасників організованого злочинного угрупування за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України).

«Встановлено, що житель смт Ярмолинці розробив схему з продажу неіснуючих комплектуючих до автомобілів з-за кордону. До своєї діяльності залучив ще трьох осіб. Обвинувачені розміщували оголошення про продаж автозапчастин на популярному сайті безкоштовних оголошень. Спілкуючись з потерпілими по телефону, надавали недостовірну інформацію щодо наявності та відправлення замовленого товару та повідомляли номери банківських рахунків, на які потрібно перераховувати кошти. Після отримання оплати «продавці» знімали гроші з рахунків та зникали», — повідомляє пресслужба Хмельницької обласної прокуратури.

Загальна сума завданої потерпілим шкоди становить майже 220 тис. грн.

Організатору обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, трьом іншим фігурантам — тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області, оперативний супровід — працівниками Управління карного розшуку ГУНП в області, Департаменту кіберполіції та Управління СБУ в області.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: denzadnem.com.ua