В одній із громад Хмельниччині виявили загибель риби

17 липня під час проведення рибоохоронного рейду на території Теофіпольської територіальної громади Хмельницького району Хмельницької області на Теофіпольському водосховищі річки Полква виявлено загибель 21 екз. водних біоресурсів, а саме: 5 екз. карася сріблястого, 10 екз. — щуки звичайної, 6 екз. — товстолобів.

Збитки завдані рибному господарству України складають 64 413 грн.

«Обстеження проводилося візуально та із фото/відеофіксацією. Факт загибелі водних біоресурсів зафіксовано документально, про що складено акт обстеження рибогосподарського водного об’єкта (його частини). На місце виявлення загибелі водних біоресурсів було викликано працівників головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області. Спільно провели обстеження Теофіпольського водосховища. Під час обстеження спеціалісти Держпродспоживслужби в Хмельницькій області відібрали проби води в місцях загибелі риби для проведення лабораторних досліджень», — зазначає Хмельницький рибоохоронний патруль.

Висновок про те, що стало причиною загибелі водних біоресурсів, фахівці нададуть після результатів проведення лабораторних досліджень. Рибоохоронці і надалі відстежуватимуть ситуацію на водоймі.

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян повідомляти про усі виявлені факти загибелі водних біоресурсів на «гарячу лінію» Хмельницького рибоохоронного патруля: (068) 384-98-10.

Джерело: denzadnem.com.ua