На Хмельниччині заборонили відвідувати ліси: яка причина

10–12 липня на Буковині, Хмельниччині та Тернопільщині переважатиме надзвичайна пожежна небезпека. Про це повідомляє Подільський лісовий офіс.

За прогнозами Укргідрометцентру впродовж 11–15 липня у більшості областей очікується сильна спека — максимальна температура вдень становитиме 35-38°.

Поєднання високої температури повітря та сухої погоди призводить до великої ймовірності виникнення та швидкого розповсюдження лісових пожеж.

«Пожежу легше попередити, ніж загасити! Лісова охорона філій Подільського лісового офісу у посиленому режимі патрулює масиви. Окрім того, у хвойних лісах контролюємо ситуацію з висоти, за допомогою систем відеоспостереження. Завдяки цілодобовому контролю можна миттєво зафіксувати навіть найменше загоряння», — резюмує Подільський лісовий офіс.

За порушення правил пожежної безпеки передбачений штраф (за ст. 77 КУпАП):

  • на громадян від 3060 до 6120 грн;
  • на посадових осіб від 15300 до 21420 грн.

Плануючи мандрівки цього тижня, враховуйте усі заборони та обмеження!

«Нагадуємо, що згідно рішень обласних військових адміністрацій відвідування лісів при надзвичайному рівні пожежної небезпеки ЗАБОРОНЕНЕ, окрім спеціально облаштованих місць для відпочинку. Найближчий рекреаційний пункт шукайте за посиланням https://forestry.org.ua/mv», — додають у лісовому офісі.

Фото з архіву «День за днем»

Джерело: denzadnem.com.ua