20-річного водія з Полонного, який на смерть збив людину, ув’язнили та зобов’язали сплатити 300 тисяч моральної шкоди

Джерело: ye.ua

Аварія сталася у березні цього року. Нещодавно суд завершив розгляд матеріалів кримінального провадження.

На Хмельниччині суд завершив розгляд справи щодо 20-річного водія, який на смерть збив 63-річного велосипедиста й виніс вирок. Звинуваченому призначили покарання у вигляді позбавлення волі й зобов’язали компенсувати моральну шкоду донці та дружині загиблого. Про це повідомили у секторі комунікацій поліції Хмельницької області.

Згідно з матеріалами справи, аварія на дорозі сталася у Полонному 7 березня, приблизно через 25 хвилин після настання комендантської години. 20-річний місцевий житель, рухаючись на автомобілі «ВАЗ 2109», скоїв наїзд на 63-річного велосипедиста. Внаслідок отриманих травм чоловік загинув на місці.

Полонський районний суд визнав винним водія автомобіля у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що призвело до смерті потерпілого) Кримінального кодексу України і засудив його до трьох з половиною років ув’язнення. Крім того, він має сплатити 300 тисяч гривень моральної шкоди для доньки та дружини загиблого.