Підприємця з Дунаєвеччини, який випалював деревне вугілля в бочках, судитимуть

Джерело: ye.ua

Протягом 8 років така діяльність нанесла непоправної шкоди землі, де було організоване виробництво.

На Кам’янеччині судитимуть підприємця, який протягом 8 років забруднював ґрунт шкідливими речовинами. Як повідомляють в секторі комунікації Головного управління Нацполіції області, він встановив 8 бочок для вироблення деревного вугілля та не дотримувався правил утилізації відходів, забруднюючи землю концентрованою смолою.

«47-річний житель Дунаєвеччини, починаючи з 2016 року, за усною домовленістю зі своїм знайомим, орендував його земельну ділянку, яка розташована у селі Лисогірка Смотрицької громади. Незважаючи на те, що ділянка призначена лише для сільського господарства, зловмисник розмістив на ній 8 металевих конструкцій для переробки деревини. Під час огляду місця події слідчі встановили, що під час термічної обробки деревини усі відходи у вигляді концентрованої смоли потрапляли у ґрунт», – зазначають в поліції.

За цим фактом правоохоронці оголосили чоловіку підозру у вчиненні правопорушень, передбачених частиною 1 статті 254 (Безгосподарське використання землі, що спричинило виведення земель зі сільськогосподарського обороту) та частиною 1 статті 239 (Забруднення земель речовинами та відходами, шкідливими для довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для довкілля) Кримінального кодексу України. Наразі кримінальне провадження вже направили до суду.