Ліцензію оновлено: кисень медичний від атомників Хмельниччини у разі потреби постачатиметься до медзакладів регіону

У філії «ВП ХАЕС» АТ «НАЕК «Енергоатом» відбулася перевірка на відповідність встановленим вимогам для виробництва лікарських засобів, а саме кисню медичного.

У зв’язку з перетворенням державного підприємства «НАЕК «Енергоатом» в акціонерне товариство виникла необхідність отримання нової ліцензії для провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, а саме кисню медичного газоподібного.

Відповідно до поданої АТ «НАЕК «Енергоатом» заяви, представником Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками проведене інспекційне обстеження щодо відповідності матеріально-технічної бази, кваліфікації персоналу, а також умов щодо контролю за якістю лікарських засобів, необхідних для провадження діяльності з виробництва лікарських засобів.

«Перевірка здійснювалася відповідно до чекліста, за яким оцінювалася відповідність встановленим вимогам та заявленим характеристикам матеріально-технічної бази: необхідних приміщень, виробничого обладнання, технічних засобів й устаткування для належного проведення технологічного процесу, процедур очищення та дезінфекції тощо. Також була проведена перевірка кваліфікаційного рівня як уповноваженої особи, так і персоналу філії «ВП ХАЕС», залученого до зазначеної діяльності», — повідомляє Хмельницька АЕС.

У результаті перевірки ліцензійною комісією Державної служби України з лікарських засобів 11 червня 2024 року прийнято рішення про видачу АТ «НАЕК «Енергоатом» ліцензії на провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів.

«Нагадаємо, соціальний проєкт Енергоатома із забезпечення виробництва та постачання кисню медичного лікарським установам було реалізовано у період найбільш активної фази поширення коронавірусу. Оскільки виробничий процес на атомних електростанціях передбачає виробництво технічного кисню, Компанія втілила можливість виробництва та постачання кисню до лікувальних закладів», — додали атомники.

Джерело: denzadnem.com.ua