3 корисні десерти для дітей: покрокові рецепти

Яким має бути ідеальний десерт для дітей? Гарним, смачним та дуже корисним. Діти віддають перевагу простим, знайомим і зрозумілим сакам, тому замінити магазинні солодощі буде досить просто, адже у кожного є можливість зробити смачність з доступних продуктів. 

Десерт або солодка страва може завершувати та доповнювати обід чи вечерю, а в деяких випадках навіть стати самостійною стравою. 

Гарбузово-горіхове печиво 

Наблизився сезон гарбуза і в деяких господарів і господарок його навіть забагато. Сьогодні пропонуємо вам рецепт, у якому ви успішно зможете використати ці плоди.

Інгредієнти:

  • 1 склянка цільнозернового борошна
  • 1 склянка тертого гарбуза
  • Жменя мелених горіхів
  • 1/2 склянки олії
  • 1 ч. л. соди
  • Імбир, кориця, цукор – за смаком

Спосіб приготування:

Змішайте всі інгредієнти, добре вимісіть тісто. З тіста скачайте кульки однакового розміру. Розігрійте духовку до 180 ° C і випікайте печиво близько 25 хвилин.

Домашні цукерки "Горіхові трюфелі" 

Інгредієнти:

  • 320 г фініків
  • 70 г волоських горіхів (або будь-яких інших)
  • 70 г мигдалю
  • 25 г какао-порошку
  • 1 ч.л. ваніль
  • Сіль – на кінчику ножа
  • Для обсипання: какао мелені горіхи

Спосіб приготування:

Фініки замочіть у гарячій воді на 15 хвилин|мінути|. Забрати кісточки і зняти з них шкірку.

Горіхи дрібно подрібнити в кавомолці, а потім змішати в блендері з какао, фініками, ваніліном та сіллю, подрібнити до стану густої пасти.

Сформувати з маси, що вийшла, невеликі кульки. Обваляти їх у какао та мелених фісташках, викласти на дошку та прибрати в холодильник.

Коли цукерки трохи затвердіють, можна перекласти у контейнер. Зберігати лише у холодильнику.

Панакота з желе 

Інгредієнти:

  • 15 г желатину
  • 400 мл вершків
  • 70 г цукру
  • 100 мл молока
  • 1 паличку ванілі

Для желе:

  • 200 г фруктів
  • 20 г цукру
  • 10 г желатину

Спосіб приготування:

Желатин залийте 2 ст. ложками води і дайте набрякнути.

Фрукти перебийте у блендері. Змішайте із цукром. Поставте на вогонь і трохи уваріть. Протріть через сито. З'єднайте із желатином.

Розлийте остигати по баночках.

Для панакоти залийте желатин 3 ст. ложками води. У молоко додайте цукор та ванільну паличку.

Доведіть до кипіння. Додайте желатин, розмішайте та процідіть.

Додати вершки. Розлийте по баночках поверх фруктового желе.

Заберіть у холод на 2 години.

Джерело