3 корисні десерти для дітей: покрокові рецепти
Яким має бути ідеальний десерт для дітей? Гарним, смачним та дуже корисним. Діти віддають перевагу простим, знайомим і зрозумілим сакам, тому замінити магазинні солодощі буде досить просто, адже у кожного є можливість зробити смачність з доступних продуктів.
Десерт або солодка страва може завершувати та доповнювати обід чи вечерю, а в деяких випадках навіть стати самостійною стравою.
Гарбузово-горіхове печиво
Наблизився сезон гарбуза і в деяких господарів і господарок його навіть забагато. Сьогодні пропонуємо вам рецепт, у якому ви успішно зможете використати ці плоди.
Інгредієнти:
- 1 склянка цільнозернового борошна
- 1 склянка тертого гарбуза
- Жменя мелених горіхів
- 1/2 склянки олії
- 1 ч. л. соди
- Імбир, кориця, цукор – за смаком
Спосіб приготування:
Змішайте всі інгредієнти, добре вимісіть тісто. З тіста скачайте кульки однакового розміру. Розігрійте духовку до 180 ° C і випікайте печиво близько 25 хвилин.
Домашні цукерки "Горіхові трюфелі"
Інгредієнти:
- 320 г фініків
- 70 г волоських горіхів (або будь-яких інших)
- 70 г мигдалю
- 25 г какао-порошку
- 1 ч.л. ваніль
- Сіль – на кінчику ножа
- Для обсипання: какао мелені горіхи
Спосіб приготування:
Фініки замочіть у гарячій воді на 15 хвилин|мінути|. Забрати кісточки і зняти з них шкірку.
Горіхи дрібно подрібнити в кавомолці, а потім змішати в блендері з какао, фініками, ваніліном та сіллю, подрібнити до стану густої пасти.
Сформувати з маси, що вийшла, невеликі кульки. Обваляти їх у какао та мелених фісташках, викласти на дошку та прибрати в холодильник.
Коли цукерки трохи затвердіють, можна перекласти у контейнер. Зберігати лише у холодильнику.
Панакота з желе
Інгредієнти:
- 15 г желатину
- 400 мл вершків
- 70 г цукру
- 100 мл молока
- 1 паличку ванілі
Для желе:
- 200 г фруктів
- 20 г цукру
- 10 г желатину
Спосіб приготування:
Желатин залийте 2 ст. ложками води і дайте набрякнути.
Фрукти перебийте у блендері. Змішайте із цукром. Поставте на вогонь і трохи уваріть. Протріть через сито. З'єднайте із желатином.
Розлийте остигати по баночках.
Для панакоти залийте желатин 3 ст. ложками води. У молоко додайте цукор та ванільну паличку.
Доведіть до кипіння. Додайте желатин, розмішайте та процідіть.
Додати вершки. Розлийте по баночках поверх фруктового желе.
Заберіть у холод на 2 години.