Ці звичні для нас продукти насправді руйнують імунітет
Продукти багаті на вітаміни і фітонутрієнти здатні підтримувати здоровий імунітет і важливі для попередження виникнення хронічних запальних процесів в організмі. Особливо це важливо під час зимово-весняного періоду, коли він бореться із сезоном вірусів та ГРВІ. Фахівці розповіли, які продукти у нашому щоденному раціоні навпаки можуть шкодити імунній системі та послабити здатність організму протистояти хворобам.
Цукор та солодощі
Солодке вважають головними ворогами імунітету. Цукор у цих продуктах підвищує рівень глюкози в крові та не дає нормально засвоюватися вітаміну С, який людина отримує із фруктів та овочів.
Фастфуд
Фастфуд та напівфабрикати дуже калорійні та ускладнюють роботу шлунка та кишечника. Щоб їх перетравити організм, витрачає набагато більше сил, ніж на здорові продукти. Через свою "зайнятість" фастфудом організму не вистачає сил на захист від вірусів.
Алкоголь
Відомо, що алкоголь дуже шкідливий для організму, його надмірне споживання перевантажує печінку, через що уповільнюється процес очищення, виведення токсинів та шлаків.
Білий хліб
Речовини, що містять білий хліб, знижують рівень Т-лімфоцитів та бета-клітин в організмі, що негативно впливає на імунну систему людини. Краще замініть споживання білого хліба на житній, цільнозерновий або гречаний.
Молоко та сир
Ці продукти здатні провокувати утворення слизу та ускладнювати відходження мокротиння. Але не всі молочні продукти викликають такий ефект, кефір, йогурт і ряжанка – навпаки, містять корисні лактобактерії, що підвищують захисні сили організму.