У Хмельницькому відбувся благодійний велозаїзд, присвячений Дню Героїв (ФОТО)

  • У ньому взяли участь близько 200 учасників.

Сьогодні, 25 травня, у Хмельницькому влаштували благодійний велозаїзд присвячений Дню Героїв та пам’яті хмельничанина, Героя російсько-української війни Віталія Поліщука. В акції взяли участь майже дві сотні велосипедистів.

 Про це повідомили у Хмельницькій міськраді.

«Колона з майже з 200 велосипедистів з синьо-жовтими прапорами стартувала на майданчику, що поблизу кінотеатру імені Т. Шевченка, центральними вулицями міста проїхала до парку культури і відпочинку імені Михайла Чекмана», зазначили у пресслужбі установи.

У межах заходу учасники мали змогу придбати наліпки та взяти участь у благодійній лотереї. Таким чином під час активностей збирали кошти на fpv-дрони для українських захисників.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх полеглих воїнів та Героя-російсько-української війни Віталія Поліщука.

У міськраді так розповіли про Героя:

«Віталій був велоактивістом, головою правління ГО «Критична Маса Хмельницький», розвивав велоінфраструктуру в місті Хмельницькому та пропагував активний спосіб життя. Мав активну громадянську позицію та не зміг залишитися осторонь, коли рідна країна опинилася в небезпеці. З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, з 24 лютого 2022 року, захищав державу у складі 106-ї окремої бригади Хмельницької територіальної оборони. Загинув воїн 9 травня 2022 року під час артилерійського обстрілу на сході України».


Джерело