Міська рада на Хмельниччині запросила благодійників, аби вирішити питання з безпритульними собаками

Проблема безпритульних тварин є досить актуальною для міста Кам’янця-Подільського Хмельницької області. Тому міська рада запросила до себе ТОВ «Чотири Лапи Україна», і жодної миті не роздумуючи, підписала меморандум про співпрацю.

«Нам дуже імпонує, що робота ТОВ «Чотири Лапи Україна» заснована на принципах гуманності та залученні європейського досвіду. В результаті співпраці ми здійснили надзвичайно важливий крок для покращення наявної ситуації з безпритульними тваринами на території громади. Це зразок вдалої співпраці між волонтерами, громадськими організаціями та комунальними службами. Хочемо подякувати товариству за їхню небайдужість та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю», — зазначив міський голова Михайло Посітко.

Про те, що ж це за співпраця та які її результати, розповіла лідерка команди ТОВ «Чотири Лапи Україна» Олена Сушко:

«Наша організація є представником міжнародного благодійного фонду FOUR PAWS International. В Україні працюємо з 2012 року. До Кам’янця-Подільського приїхали за запрошенням міської ради і працюємо тут вже третій тиждень. За цей період ми вже змогли простерилізувати та вакцинувати від сказу більше 240 тварин. Ми дуже вдячні місту, жителям, волонтерам за те, що проявляють милосердя до тварин, за величезну підтримку роботи нашого штабу. Хочемо сказати, що з такою підтримкою і допомогою місто зможе подолати проблему безпритульних тварин».

Міська рада на Хмельниччині запросила благодійників, аби вирішити питання з безпритульними собаками

Відтак, зазначила, що з першого дня проєкту між організацією та міським головою було підписано меморандум про співпрацю, договір про співпрацю з комунальним підприємством, де зазначено які саме послуги надає організація.

«Там зазначено, що всі послуги є абсолютно безкоштовними для міста. Організація спонсорує цей проєкт медикаментами, автомобілями, надала фахівців. Після підписання цих договорів ми також оформимо акт виконаних робіт, де буде вказана кількість тварин, які були стерилізовані та вакциновані в цьому місті», — додала пані Олена.

У кінці проєкту товариство зможе передати базу даних всіх щеплених тварин.

«Кожен житель міста зможе по номеру кліпси, який ставиться на вухо кожної тварини, перевірити коли вона була стерилізована, вакцинована. Тобто, якщо стається ситуація, що собака кусає людину, то всі дані можна перевірити», — резюмувала лідерка команди.

Крім того, вона ще раз звернула увагу громадськості на те, що безпритульними не стають просто так. Це — результат людського недбальства і безвідповідальності.

Джерело