Сім’ям полеглих бійців із Хмельниччини вручили державні нагороди

  • Посмертно відзначили сімох захисників.

Впродовж останніх днів на Хмельниччині відзначали високими державними нагородами полеглих на російсько-українській війні захисників.

Так, 22 травня, родинам полеглих бійців з Гвардійської, Лісовогринівецької та Розсошанської  передали державні нагороди за мужність та героїм, проявлені у бою.

Орденом “За мужність” III ступеня нагороджено (посмертно):

  • Солдата Руслана Шулепова.

Руслан Шулепов народився 24 квітня 1995 року в селі Гвардійське Хмельницької області. Навчався у ЗОШ №6 в обласному центрі. До повномасштабного вторгнення працював на фірмі металопластикових конструкцій.

У травні 2023 року Руслана мобілізували до лав ЗСУ. На початку червня він поїхав на навчання до Великої Британії, по закінченню якого отримав диплом “снайпера”.

Боєць загинув 29 липня 2023 року під час артилерійського обстрілу у Красногорівці, що на Донеччині. Поховали Руслана Шулепова 7 серпня на місцевому кладовищі у рідному селі. У загиблого Героя залишились мати та сестра.

  • Солдата Анатолія Ломовцева.

Анатолій Ломовцев загинув 29 грудня 2022 року. 41-річний чоловік визволяв Херсон, а згодом воював на Донецькому напрямку.

Чоловік проживав у селі Шпичинці Лісовогринівецької громади. Там з ним і попрощались 9 січня 2022 року.

  • Солдата Павла Шимкова.

Павло Шимков проживав в селі Шумівці Хмельницького району. До мобілізації в січні 2023 року працював електриком в одному з медичних закладів Хмельницького.

Загинув боєць у селі Роботине Запорізької області 2 вересня 2023 року. Поховали чоловіка на Алеї слави У Хмельницькому за бажанням рідних.

Цього ж дня, 22 травня, орден «За мужність» (посмертно) передали родині загиблого Героя зі Старокостянтинівщини:

  • солдата Ігоря Касянчука

Нагороду вручили його матері — пані Олені.

Ігор загинув під час виконання бойового завдання 13 жовтня 2023 року в районі населеного пункту Макіївка Сватівського району Луганської області.

Сьогодні, 24 травня, відзнаки передали трьом родинам полеглих Героїв у Старокостянтинівській тергромаді.

Згідно Указів Президента України посмертними орденами «За мужність»ІІІ ступеня (посмертно) було нагороджено:

  • Рядового Сергія Смереку

 42-річний захисник був родом із Шепетівки. Добровольцем до лав добровольчого формування тергромади Шепетівки чоловік пішов із перших днів повномасштабного вторгнення. А потім — у складі 214-й окремого спецбатальйону захищав країну на Дніпропетровщині та Херсонщині. У жовтні 2022 року Сергій Смерека загинув.

  • Солдата Сергія Івановича Довгополого

воїн був жителем Старокостянтинова. До лав ЗСУ долучився із перших днів війни. Життя захисника обірвалося у18 жовтня 2023 року на Донеччині. Йому було 54.

Оденами за мужність ІІІ ступеня та «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня (посмертно) було вшановано пам’ять:

  • Молодшого лейтенанта Дмитра Лисенка


Джерело