Особливості приготування люля-кебаб

Кебаб – це досить поширений вид страви, що готується на вугіллі. Існує безліч різних варіантів приготування та поєднання компонентів, що дозволяє створювати неймовірні та смачні страви з мінімальними зусиллями.

Самостійно готувати люля-кебаб або інші страви на вугіллі досить важко. Люля-кебаб – це страва, яка відмінно поєднується з різними овочами та іншими видами гарніру. Це чудове рішення для відпочинку на природі або в компанії друзів у гарному закладі.

Переваги приготування

Кебаб – це страва, яка з'явилася досить давно. Воно є м'ясом, яке було приготовлене на вугіллі. При цьому воно піддається додатковій обробці, що дозволяє досягти оптимального та неймовірного результату.

Історично поява люля-кебаб приписують Туреччині. Саме тоді кочівники вигадали особливий метод приготування свіжого м'яса. Вони обробляли його олією, після чого відправляли на вугіллі до повної готовності. Пізніше з'явилися різні варіації, коли м'ясо нанизували на невеликий шампур, після чого готували на відкритому вогні. Кебаб прийнято подавати з хлібним коржом, а також з різними овочами як гарнір. Це чудова та ситна їжа, яка добре підходить для відпочинку на відкритому повітрі чи походів.

Популярні види

Існує багато різних варіантів приготування та рецептів, які відрізняються за типом використовуваного м'яса та маринаду. Як основа для приготування може використовуватися практично будь-яке м'ясо. Традиційно для кебабу використовували баранину та яловичину. Зараз також набули поширення варіанти з куркою, морепродуктами, різними видами риби. Також популярністю користуються і вегетаріанські варіанти – наприклад є кебаби з тофу. Всі компоненти для приготування дрібно ріжуть за допомогою спеціальних ножів, перетворюючи на справжній фарш. Після цього основу можна приготувати у спеціальній печі, на вугіллі або на грилі залежно від особливостей.

Щоб надати їжі цікавого смаку, використовуються різні спеції та добавки.

Джерело