Смачні та ніжні пончики: рецепт десерту для любителів солодкого
Готові пончики можна полити будь-яким шоколадом, розтопленим на водяній бані. Зверху їх присипають горіхами, цукатами чи іншими інгредієнтами на свій смак.
М'які та ароматні пончики – страва, яка скрасить навіть найхолодніший вечір. Политі білим шоколадом та посипані фісташками, вони стануть чудовим акордом дня.
Пончики
Інгредієнти:
- тепле молоко – 300 мл;
- дріжджі – 2 ч. л;
- цукор – 100 г;
- сіль – щіпка;
- яйце – 2 шт;
- вершкове масло – 80 гр;
- ванільний цукор для аромату;
- мука (до м'якої консистенції) – 600-750 гр (+/-50 гр).
Спосіб приготування:
Тісто замісити і прибрати в тепле місце на півтори години, після того, як розкотити в не дуже тонкий пласт і вирізати пончики. Зробити це можна склянкою, а кришечкою зробити дірочки. Пончики залишити на припиленій мукою|борошном| поверхні на 30-40 хвилин|мінути| під рушником на час. Вони збільшаться у розмірі, стануть пухкими.
Обсмажити пончики на добре розігрітій олії з двох сторін до рум'яності. Готові пончики прикрасити розтопленим на водяній бані молочним, молочним або чорним шоколадом і посипати фісташками або арахісом.