Смачні та ніжні пончики: рецепт десерту для любителів солодкого

Готові пончики можна полити будь-яким шоколадом, розтопленим на водяній бані. Зверху їх присипають горіхами, цукатами чи іншими інгредієнтами на свій смак.

М'які та ароматні пончики – страва, яка скрасить навіть найхолодніший вечір. Политі білим шоколадом та посипані фісташками, вони стануть чудовим акордом дня. 

Пончики

Інгредієнти:

  • тепле молоко – 300 мл;
  • дріжджі – 2 ч. л;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – щіпка;
  • яйце – 2 шт;
  • вершкове масло – 80 гр;
  • ванільний цукор для аромату;
  • мука (до м'якої консистенції) – 600-750 гр (+/-50 гр).

Спосіб приготування:

Тісто замісити і прибрати в тепле місце на півтори години, після того, як розкотити в не дуже тонкий пласт і вирізати пончики. Зробити це можна склянкою, а кришечкою зробити дірочки. Пончики залишити на припиленій мукою|борошном| поверхні на 30-40 хвилин|мінути| під рушником на час. Вони збільшаться у розмірі, стануть пухкими.

Обсмажити пончики на добре розігрітій олії з двох сторін до рум'яності. Готові пончики прикрасити розтопленим на водяній бані молочним, молочним або чорним шоколадом і посипати фісташками або арахісом.

Джерело