Як зберігати свіжу зелень якнайдовше: Топ-3 лайфхака від досвідчених господинь
Зелень чудово доповнює смак наших страв. Однак вона дуже швидко в'яне.
Правильно зберігайте
Після покупки свіжої зелені, зніміть гумки або щільну упаковку та обережно відокремте листя. Ретельно промийте їх холодною водою та промокніть паперовими рушниками. Потім зберігайте зелень у герметичних контейнерах, вистелених сухим паперовим рушником.
Не перевантажуйте контейнер, оскільки для зберігання листя потрібен достатній потік повітря. Помістіть тару в холодильник, у якому підтримується стабільне та злегка вологе середовище.
Скористайтеся перевагами бланшування
Бланшування – це кулінарний прийом, що полягає в короткочасному кип'ятінні овочів перед їх швидким охолодженням у крижаній воді. Хоча цей метод зазвичай використовується для консервування овочів, він також може освіжити зелень.
Для цього необхідно довести воду до кипіння та опустити туди промиту зелень на 1-2 хвилини. Потім за допомогою ложки перекласти її в миску з крижаною водою. Коли зелень повністю охолоне, злийте зайву рідину і зберігайте в герметичних контейнерах. Бланшування допомагає зберегти колір, текстуру та поживні речовини, завдяки чому він довше зберігатиметься.
Ополіскуйте зелень
Якщо зелень має ознаки зів'янення, не поспішайте її викидати. Спробуйте застосувати метод ополіскування. Спочатку відріжте стебла та зануріть їх у миску з холодною водою. Додайте в цю тару кілька кубиків льоду і вичавте лимонний сік.
Залишіть зелень на 30 хвилин у рідині. Після ополіскування акуратно просушіть стебла і зберігайте їх, дотримуючись першої рекомендації.