На заводі у місті-супутнику ХАЕС готові платити 32 тисячі гривень

  • У Нетішині планують збудувати завод, який буде виготовляти конструкції для нових енергоблоків
  • В документах вже передбачили розмір зарплати.

Національна атомна компанія «Енергоатом» збирається збудувати залізобетонний завод у Нетішині – місті-супутнику Хмельницької АЕС. На ньому будуть виготовляти залізобетонні конструкції для нових енергоблоків. На нинішньому етапі вартість будівництва ще невідома , проте у кошторис закладуть зарплату за розрядом. Про це стало відомо з системи «Прозорро», а саме з документу по виконанню проєктних робіт.

Згідно даних «Прозорро», «Енергоатом» хоче побудувати власний залізобетонний завод.  Його проект замовили за майже 23 мільйони гривень. Так, АТ «НАЕК «Енергоатом» 4 квітня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Інноваційна компанія «Призма» щодо проектних робіт вартістю 22,65 млн грн (сума із ПДВ).

Цього року мають зробити проєкт комбінату будівельних конструкцій та полігону для виготовлення залізобетонних виробів по вулиці Промисловій у Нетішині.

На новому підприємстві за розрахунками працюватиме 350-380 осіб. Тут виготовлятимуть 1400 тонн спеціальних металоконструкцій, 12 000 кубічних метрів залізобетонних конструкцій, 1400 тонн арматурних виробів та 1-1,5 корпусних конденсатори на рік.

На нинішньому етапі вартість будівництва ще невідома, проте у кошторис закладуть зарплату за розрядом складності робіт 3,8 у розмірі 32 000 гривень.

1

Нагадаємо, що у квітні цього року уряд схвалив проєкт закону, який дозволяє добудову двох енергоблоків Хмельницької АЕС – №3 та №4. П’ятий та шостий блоки станції планують побудувати за новою – амеиканською технологією. Після добудови цих блоків Хмельницька атомна електростанція стане найбільшою в Європі. Детальніше про це в окремому матеріалі.


Джерело